31 януари 2010 г.

Ароматно лимоново масло

Пикантно масло, подходящо за печене на леки бели меса и риба, зеленчукови запеканки, както и за намазване на топли и студени сандвичи - особено пикантно е,  когато е разтопено върху  гореща препечена филия smile1 

 
 
Продукти: 
200 гр. хубаво краве масло 
1 лимон 
1/2 връзка ситно нарязан магданоз 
1 каф.л. люта червена чушка 
1 ч.л. черен пипер 
1 ч.л. сол


Приготвяне: 
* Маслото се оставя да се размекне  добре на стайна температура. 
* Кората на лимона се настъргва ни ситно ренде, изцежда се сока му. 
* Пиперите, солта, магданоза, сока и настъргания лимон се поставят в широка удобна за бъркане купа, заедно с размекнатото масло. 
* Всичко се обърква много добре. 
* В кутия или чаша се поставя свежо фолио и напълва маслото вътре. 
* Прибира се в хладилник да стегне за поне 2 часа. 
* Изважда се, отстранява фолиото и прибира за съхраняване в затворена кутия в хладилник, или завива на руло със свежото фолио. 
* Когато трябва се вади, реже парчета и отново прибира на студено. 


7 коментара:

  1. Много "полезна"рецепта и подробно описана. Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  2. Това със сигурност ще е голяма вкусотия, пък и с извара май ще стане (че е по-диетично уж :)))
    Поздрави и усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  3. а не, не смесваай с извара. Това си е масло за мазане, нищо повече, освен с много подправки. Ако сложиш и извара, ще става направо за хапване :)

    Поздрави, момичета! И успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно.мерси и лека вечер:):):)

    ОтговорИзтриване
  5. Моля, моля :)
    Хубава седмица на теб, Надя!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна идея!!! Обезателно ще го направя. Благодаря от името на цялото семейство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля :) ЩЕ се радвам, да ви допадне и на вас.За подправките - надявам се разбирате, че могат да бъдат различни и на вкус.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...