Пикантно масло, подходящо за печене на леки бели меса и риба, зеленчукови запеканки, както и за намазване на топли и студени сандвичи - особено пикантно е, когато е разтопено върху гореща препечена филия
Продукти:
200 гр. хубаво краве масло
1 лимон
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
1 каф.л. люта червена чушка
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
Приготвяне:
* Маслото се оставя да се размекне добре на стайна температура.
* Кората на лимона се настъргва ни ситно ренде, изцежда се сока му.
* Пиперите, солта, магданоза, сока и настъргания лимон се поставят в широка удобна за бъркане купа, заедно с размекнатото масло.
* Всичко се обърква много добре.
* В кутия или чаша се поставя свежо фолио и напълва маслото вътре.
* Прибира се в хладилник да стегне за поне 2 часа.
* Изважда се, отстранява фолиото и прибира за съхраняване в затворена кутия в хладилник, или завива на руло със свежото фолио.
* Когато трябва се вади, реже парчета и отново прибира на студено.
Много "полезна"рецепта и подробно описана. Поздрави:)
ОтговорИзтриванеТова със сигурност ще е голяма вкусотия, пък и с извара май ще стане (че е по-диетично уж :)))
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки :)
а не, не смесваай с извара. Това си е масло за мазане, нищо повече, освен с много подправки. Ако сложиш и извара, ще става направо за хапване :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, момичета! И успешна нова седмица!
Много вкусно.мерси и лека вечер:):):)
ОтговорИзтриванеМоля, моля :)
ОтговорИзтриванеХубава седмица на теб, Надя!
Прекрасна идея!!! Обезателно ще го направя. Благодаря от името на цялото семейство.
ОтговорИзтриванеМоля :) ЩЕ се радвам, да ви допадне и на вас.За подправките - надявам се разбирате, че могат да бъдат различни и на вкус.
Изтриване